V pořadí čtvrtý ročník letní školy je tady! Letošním tématem, které nás bude celý týden provázet, je zdraví – jak to tělesné, tak i duševní. Čeho si všímat? Co mohu dělat i jako nezdravotník? Jak využít potenciál a propojení se zdravotnictvím? Je toho možná víc, co v této oblasti nevíme, nebo co se nedaří, ale to nás nezastaví!

Kdy: 5. – 8. srpna 2024 

Kde: Tvrz Holešice u Orlické přehrady 

Téma: Zdraví z mnoha úhlů pohledu 

Hosté:

Mgr. Kristýna Hrdličková, Národní ústav duševního zdraví – Téma duševní zdraví – co je v pořádku, a kde už je problém? Duševní zdraví u těhotných a po porodu, dopad neléčených obtíží na dítě, proces propojení zdravotnictví a služeb, zkušenosti z ČR a zahraničí.

Mgr. Alena Skotáková, Ph.D., Jaký vliv má rozvoj motoriky u dětí na pozdější učení nebo jejich psychické zdraví? A co se stane, když rozvoj motoriky chybí?

Panelová diskuze s MUDr. Jiřím Turko, lékařem pro děti a dorost z VFN v Praze a sociálně zdravotní pracovnicí Marií Válkovou z porodnického oddělení.

Kateřina Vápenková, Host Home Start – podpora v rodinách od kolébky do 6 let věku; využívání dobrovolnictví pro práci v rodinách; cesta ke zdraví vede skrze hru.

Společná práce na dlouhodobé advokační strategii za včasnou péči – Štěpán Drahokoupil Petr Pabian; prostor pro sdílení zkušeností mezi účastníky letní školy a mnoho dalšího…

REGISTROVAT se můžete na tomto odkazu nejpozději do 20. června. 

Těšíme se na vás!